Swaen en Yoga Motive

Via de yoga gids ik je door de oefeningen heen, zodat je je weg naar binnen vindt. 

Het contact met jouw natuur en lichaam (terug) vindt.  Ik help je op eigen wijze in de yoga te stromen, ontspannen, en op te laden. Jezelf te zijn.

Zo laad je je zelf  op, zodat je  weer steviger kunt staan in wie je werkelijk bent, in het dagelijkse leven.

De yoga die ik geef is een vrije eigentijdse manier van diverse yogatradities. Voor ieder persoon toegankelijk om te beoefenen en in de oefeningen te ervaren.  Ieder haalt er precies uit  wat zij nodig heeft.

Vanaf 1989 ben ik actief met yoga; intensieve cursuservaring vrouwenyoga, 4-jarige docentenopleiding Hatha en Raja yoga, specialisaties Fusion hormoonyoga,

Mijn leefstijl is yoga. De yoga en het zelfonderzoek en oneindig bewustzijn blijft door ontwikkelen. samen met mijn mens, mijn vrouw zijn.

Rimba Kokkelink, mijn eerste  yogalerares van wie ik zo veel heb mogen leren is nog steeds voor mij een ”inspiratiebron” in het leven.
Rita Beintema, een van de grondlegsters van de yoga in Nederland heeft veel invloed op mijn yoga- lessen met vrouwen.
Met de dynamische Hormoon serie  ben ik ruim 5 jaar geleden begonnen. Deze heb ik geleerd in een inspirerend verdiepingsjaar bij Sylvia Mullaard Bonn in Amsterdam. Ik zou willen dat ik daar 30 jaar geleden al mee was begonnen! De hormoonyoga is een waardevolle aanvulling in alle yogalessen voor vrouwen.            Lea van de Eem inspireert mij al jaren met haar lichtactivaties. Dit bewustzijn deel ik in alle yogalessen.

De ervaringen van het leven zelf zijn mijn grootste inspiratiebron.  Het moederschap van mijn inmiddels 2 volwassen zonen heeft daarbij zeker een grote rol gespeeld.

Ik vind Yoga een prachtig vak om door te mogen geven. Het geeft mij veel voldoening om ervaringen uit te wisselen met mijn cursisten.

In 2001 ben ik begonnen met yogales te geven. Nu heb ik mijn eigen yogaruimte in De Krim . Door de corona pandemie is er ook online yoga bijgekomen.

De specialisaties Samsara kinderyoga , Daraluza Zwangerschapsyoga en Geboortevoorbereiding , Shantala babymassage zijn een groot deel van mijn ontwikkeling is de yoga. Dit heb ik vele jaren met heel veel plezier gegeven. Deze tijd is voorbij. Nu heb ik gekozen voor de vrouwen-en hormoonyoga.  Mochten er nog vragen zijn betreft zwangerschap – of kinderyoga zijn er nog incidentele afspraken te maken. De kinderyoga doen we soms nog met de kinderen van de moeders uit de vrouwengroepen. Kinderen die dit eenmaal hebben ervaren blijven er altijd om vragen!                                                                                                                 De kinderyoga doe ik ook nog bij de kinderdagverblijven waar ik als ZZP’er inval “Onder Swaentjes Vleugels”.  

Welkom bij Yoga Motive!