Swaen en Yoga Motive
(voorheen Yoga voor Vrouw en Kind)

Via de yoga gids ik je door de oefeningen heen, zodat je je weg naar binnen vindt. Het contact met jouw natuur en lichaam (terug) vindt.  Ik help je op eigen wijze in de yoga te stromen, ontspannen, en op te laden. Jezelf te zijn. De yoga die ik geef is een vrije eigentijdse manier van diverse yogatradities. Voor ieder persoon toegankelijk om te beoefenen en in de oefeningen te ervaren.  Ieder haalt er precies uit  wat zij nodig heeft.

Vanaf 1989 ben ik actief met yoga; intensieve cursuservaring vrouwenyoga, 4-jarige docentenopleiding Hatha en Raja yoga, specialisaties Samsara kinderyoga , Daraluza Zwangerschapsyoga en Geboortevoorbereiding , Shantala babymassage en Fusion hormoonyoga. Naast yogadocente en eigenaresse van Yoga Motive ben ik ook peuter juf, kraamverzorgende en babyspecialist.

Rimba Kokkelink, mijn eerste  yogalerares van wie ik zo veel heb mogen leren is nog steeds voor mij een ”inspiratiebron” in het leven.
Rita Beintema, een van de grondlegsters van de yoga in Nederland heeft veel invloed op mijn yoga- lessen met vrouwen.
Met de dynamische Hormoon serie  ben ik ruim 5 jaar geleden begonnen. Deze heb ik geleerd in een inspirerend verdiepingsjaar bij Sylvia Mullaard Bonn in Amsterdam. Ik zou willen dat ik daar 30 jaar geleden al mee was begonnen! De hormoonyoga is een waardevolle aanvulling in alle yogalessen voor vrouwen.

De ervaringen van het leven zelf zijn mijn grootste inspiratiebron.  Het moederschap van mijn inmiddels 2 volwassen zonen heeft daarbij zeker een grote rol gespeeld.

Ik vind Yoga een prachtig vak om door te mogen geven. Het geeft mij veel voldoening om ervaringen uit te wisselen met mijn cursisten.

In 2001 ben ik begonnen met yogales te geven. Nu heb ik mijn eigen yogaruimte in De Krim . Door de corona pandemie is er ook online yoga bijgekomen.

Welkom bij Yoga Motive!