Hormoonyoga

Hormoonyoga is er voor iedere vrouw

Ook als je geen klachten hebt, is hormoonyoga heel fijn en zinvol omdat het de vitaliteit en kracht vergroot. 

In de wekelijkse yoga vullen tal van oefeningen uit verschillende tradities de lessen. O.a. uit de Hatha/Raja/Kundalini yoga,  Qigong , en Yoga Nidra.  Wekelijks wisselen verschillende Zonne- en Maangroeten .

In de hormoon yoga lessen wordt telkens een deel van een vaste hormoon serie  aangeleerd en herhaald. Zo leer je stap voor stap de complete serie.

In de hormoonyoga serie komen een aantal ademtechnieken en bhanda’s voor.  Je leert deze technieken los en ook gecombineerd in oefeningen.

De hormoonyoga geeft een zachte massage aan je lichaam van binnenuit. Door middel van de yogatechnieken en bewegingen.

Je werkt in de oefeningen op ontspannen wijze aan een zo optimaal mogelijke doorbloeding van je lichaam en doorstroming van je energie. Zo gaan de hormonen beter samen werken.

Door met regelmaat te oefenen verminderen en/of verdwijnen ongemakken die door hormoon onbalans zijn ontstaan. Je algehele fysieke en mentale conditie verbeteren.

De vaste hormoonserie komt oorspronkelijk uit Brazilië, ontwikkeld door Dina Rodriques. Door Sylvia Mullaard Bonn is deze serie verder uitgewerkt en opgetekend en verspreid in Nederland.

Bij de hormoonyoga ontvang je een werkboek met de vaste hormoonserie. Met de herhaling van deze oefeningen in de wekelijkse lessen wordt je uitgenodigd thuis zelfstandig oefeningen op te kunnen pakken .

Via onderstaand icoon kun je je aanmelden voor een gratis proefles.

Na je proefles kun je verder met een 10 rittenkaart, via onderstaand icoon aan te schaffen of in het menu in onze winkel. De kosten hiervoor zijn 140 euro.

Woensdagavond van 20:00-21:15 uur is Yoga voor vrouwen. Deze les kan worden gevolgd wanneer je verhindert bent op vrijdagochtend. Deze 2 lessen sluiten heel mooi op elkaar aan.  Beide lessen volgen kan ook, woensdag én vrijdag.

 Hormoonyoga in De Krim is op vrijdagochtend van 9:30-10:45 uur 

Hormoonyoga is ondersteunend bij:

    • PMS
    • kinderwens
    • (vervroegde) overgang
    • verstoorde hormoonhuishouding na de bevalling
    • burn-out klachten
    • stemmingswisselingen
    • andere hormonale klachten
  • Voorbeelden van klachten door hormonale disbalans zijn:  verdrietgevoelens, zomaar snel geïrriteerd zijn, vergeetachtigheid, moodswings, opgejaagdheid, onrust, depressiviteit, innerlijke stress, verwardheid, concentratieverlies, angst, paniek, slapeloosheid, gewrichts-en spierpijnen enz.

Proefles

Zomervakantie 20 juli t/m 1 september 2024  (zie het workshop aanbod voor in deze periode)

Vakantie van 21 september t/m 6 oktober