Ervaringen

De yoga was voor mij de perfecte manier om me voor te bereiden op de bevalling. Ik heb geleerd mijn buikademhaling onder controle te krijgen en te houden, ook werd duidelijk uitleg gegeven over de verschillende fases die de bevalling kent. Hierdoor wist ik precies wat me te wachten stond en kon ik mezelf goed door de fases loodsen tijdens de bevalling. Ook werden er verschillende oefeningen aangeleerd hoe je je weeën op kan vangen en weg kan ademen.
Tijdens de bevalling die in het ziekenhuis plaats vond kreeg ik continu te horen dat het een oase van rust was in mijn kamer, dat ik zo rustig was en de weeën zo goed opving.
Ik heb enorm veel gehad aan de zwangerschapsyoga en kan het iedere zwangere vrouw aanraden. Een perfecte en fijne voorbereiding op je bevalling.
Ik kijk heel positief terug op mijn bevalling en vond het een fantastische en prachtige ervaring en een dierbaar moment.
 
Groetjes Marieke

Lieve Swaentje
Heel erg veel dank voor alles wat je met hart en ziel hebt gedeeld, tijdens de yoga en ook tijdens de partnerles. Jouw passie is zo voelbaar. Naast je kennis en deskundigheid. Ik heb er van genoten en er erg veel aan gehad.
Heel veel liefs, Anke ook namens Ruurd en Pim

Ik vond de cursus ontzwangeren en babymassage een prettige cursus om te volgen, mede omdat ik mijn zoontje mee mocht nemen.

Ik ben zes weken na de bevalling begonnen en de oefeningen voor het ontzwangeren probeer ik nu nog steeds toe te passen.
Ook hielp deze cursus mij om mijn zoontje beter te observeren (waar heeft hij behoefte aan?) en leerde ik verschillende tiltechnieken om hem goed op te pakken.
Bovendien vond ik het gezellig en leuk om andere moeders te ontmoeten en ervaringen uit te wisselen!
 
Groetjes Pauline

“De zwangerschapsyoga lessen bij Swaentje waren heel fijn! De lessen zijn opgebouwd uit yoga oefeningen, uitleg over de verschillende fasen tijdens de bevalling en tot besluit een ontspanningsoefening. Vooral deze combinatie vond ik heel prettig.

Ik heb veel gehad aan de lessen en vooral tijdens de bevalling. De oefeningen zitten na verloop van tijd “in je hoofd” waardoor je ze praktisch kunt toepassen als het echt zover is. Door de uitleg over de verschillende fasen ben je je ook bewust van wat er zich precies in je lichaam afspeelt en juist tijdens de bevalling heeft dat mij enorm geholpen! Deze combinatie van oefeningen en kennis gaf mij zelfvertrouwen, het gevoel dat dingen die ik voelde of die gebeurden tijdens de bevalling normaal zijn, dat gaf evenwicht. Daarnaast ook het bewustzijn om in je eigen kracht te kunnen gaan staan en hoe bijzonder het is dat je je lichaam – en dus jezelf-  zo enorm kunt helpen met ademhaling.

Na de lessen bleven we vaak nog even napraten met andere cursisten. Ook dat is natuurlijk heel leuk; vrouwen ontmoeten die net als jij zwanger zijn, ervaringen uitwisselen en gezellig praten over baby’tjes en alles daaromheen!

Lieve Swaentje, super bedankt voor je fijne lessen! Naast al het bovenstaande ben je bovenal een fijne, rustige yogalerares met veel kennis en ervaring. Ook aan de open gesprekken met jou en met de groep tijdens de lessen heb ik veel gehad. Liefs Abby”


In het voorjaar/zomer heb ik zowel online als fysiek de zwangerschapsyogalessen gevolgd. Naast een reeks aan lessen met elk een thema wordt er ook door Swaentje ingespeeld op behoeften in de groep. Oefeningen die niet lukken wordt een alternatief voor geboden en daardoor kan iedereen goed mee doen. Het was een fijne, ontspannende combinatie tussen oefeningen tijdens de zwangerschap en praktische voorbereiding op de bevalling.

Na de kraamperiode waren de oefeningen voor ontzwangeren een fijne eerste stap om weer wat op te bouwen. Ook hierbij speelt Swaentje in op welke behoeften er in de groep zijn. Met behulp van pop: Loïs doet Swaentje de babymassage voor. Hierbij is er ook veel ruimte voor herkennen van lichaamstaal van de baby en tiltechnieken. Fijn om even een moment in de week bewust met je baby én eigen lichaam bezig te zijn.

Groetjes, Jolene

De individuele zwangerschapsyoga lessen met Swaentje waren cadeautjes van rust, informatie en bekrachtiging. Ze hebben mij het vertrouwen gegeven in alle rust de bevalling in te gaan en tijdens de bevalling te vertrouwen op mijzelf. Ik voelde mij voorbereid op wat er ging komen, niet alleen de kennis die ik meekreeg maar ook de ruimte tijdens de lessen om te voelen en beleven hoe om te gaan met het bevallingsproces – met lichaam en ziel.

Met duidelijke aanwijzingen en zachte afstemming kreeg ik telkens een stap in de goede richting aangereikt. Tegelijkertijd was het een heerlijk rust moment wat hielp bij me nog beter over te geven aan mijn zwangerschap. Ik ben ondanks een hectische tijd in mijn leven, de volle 40 weken zwanger geweest en ben bevallen van een kerngezond dochtertje, precies op de uitgerekende datum.

Tijdens de hele bevalling was haar hartslag uitermate goed. Door de eerste 8 ½ centimeter ging ik heen alsof het een meditatie was en tijdens de persweeën, die ik erg zwaar vond, durfde ik te vertrouwen op mijn lichaam en nam ik de houdingen aan die ik nodig had ook al wilde de verloskundige iets anders van me (op mijn rug op bed) en dreigde ze om naar het ziekenhuis te moeten gaan. Ik voelde me tijdens de lessen met Swaentje bevestigd en bekrachtigd en voldoende geïnformeerd over het bevallen, waardoor ik durfde vertrouwen op dat mijn kindje goed en gezond op aarde zou komen.

Dankjewel Swaentje, Bahar

I.v.m. de coronamaatregelen geeft Swaentje de yogalessen nu online. En dat werkt hartstikke goed! We doen allemaal mee vanuit huis, maar er ontstaat door de manier van lesgeven van Swanetjes ook op deze online manier een leuke groepsdynamiek. Daarnaast zijn de lessen heel prettig om te volgen; even een momentje voor jezelf en je aankomende kindje en daarnaast veel handige tips en toelichting voor de bevalling.
 
Groeten, Pasquelle

‘Rond week 20 van mijn zwangerschap ben ik met yogalessen begonnen bij Swaentje. De lessen zijn een fijne afwisseling van yoga, ontspanning, uitwisseling met mede zwangere dames, en informatie over- en voorbereiding op de bevalling. De sfeer tijdens de lessen was ontspannen en liefdevol, met de ruimte om samen te lachen.

Het einde van mijn zwangerschap viel samen met de corona weken. Hierdoor konden de laatste lessen niet door gaan. In plaats daarvan stelde Swaentje voor om een partner-sessie te organiseren via Skype! Dit bleek de perfecte laatste voorbereiding op de bevalling! Swaentje nam mijn man op een fijne manier mee in wat zij mij al eerder had geleerd qua bevalhoudingen, ademhalingstechnieken en hoe mijn man mij tijdens de bevalling kon ondersteunen.

Intussen kijk ik terug op een prachtige bevalling, hoe anders het ook is gegaan dan van te voren gedacht. Ik heb ervaren hoe ik door de weeën heen rust en een gevoel van controle kon bewaren door mijn ademhalingstechniek. Mijn man herinnerde me aan het uitproberen van verschillende houdingen. Beide ervoeren we hoe prachtig en puur bevallen is en dat we dit samen met elkaar en ons kindje aankonden.

Al met al kan ik de lessen bij Swaentje erg aanraden!

Rosalie, mama van Ayélie (april 2020)’

Heerlijk om met begeleiding van Swaentje een speciaal momentje in de week tussen mijn dochter en mij te creëren door de babymassage. Het bracht ons dichter bij elkaar en ze genoot er zichtbaar van. Swaentje kijkt goed naar het kind en de moeder, je krijgt tijdens de sessie ook tips en oefeningen die passen bij jouw situatie. Thuis kan ik hier verder mee, even met z’n tweetjes terugtrekken en verbinden. Ola en Louiza

De babymassage is heel leuk voor jezelf en je baby. Zeker omdat het mijn tweede kindje is, is het fijn om even een momentje samen te hebben.Naast de massagetechnieken die je leert, geeft Swaentje je ook veel tips voor jou en je baby. Fijn ook dat we een naslag kregen van de massage, zeker een aanrader! Leonie

Hee Swaentje, Ik wou je nog even laten weten dat ik veel aan je lessen heb gehad! Ik vind je heel kundig, veel geleerd van je! De bevalling ging heel snel, maar goed terug kunnen gaan naar de buikademhaling en merkte hoe dat hielp. Zelfs tijdens de heel snelle persfase toch er goed bij kunnen blijven en denken aan wat we geleerd en geoefend hadden. En had flinke naweeën, ook daarbij hielp die buikadem goed. Heel erg bedankt dus voor je fijne lessen! Liefs van Marianne

Ik had mij aangemeld voor een zwangerschapscursus bij Swaentje en zou in    maart starten. Helaas ging dit niet door vanwege Corona. Ik was zo blij en   dankbaar toen Swaentje aangaf de sessies online te willen aanbieden. En wat   was het prettig!

  Het was een combinatie van theorie over de bevalling en alle fases die   daarbij horen, (lichte) yoga houdingen die fijn zijn als je een zwanger lijf hebt, ervaringen uitwisselen, maar ook echt naar binnen keren en contact maken met jezelf en je kindje, bijvoorbeeld via een visualisatie of eindontspanning, maar ook via beweging. We hebben zelfs een keer gedanst! Heerlijk was dat. 

Deze afwisselende vorm van geboortevoorbereiding sprak mij heel erg aan, omdat ik iemand ben die zichzelf goed voorbereid maar mij tegelijkertijd ook heel prettig voel bij yoga & mindfulness.

Daarnaast heb ik een losse 1-op 1 partnerles geboekt. We hebben samen bevalhoudingen geoefend. Mijn partner kreeg hierdoor echt het gevoel dat hij tijdens de bevalling niet aan de zijlijn hoeft te staan, maar ook echt iets kan doen. En zelf gaf mij dit samen oefenen ook vertrouwen.

Swaentje is heel toegankelijk en heeft veel kennis. Ze sluit aan bij wat de groep nodig heeft op dat moment. Ik vond het heel prettig om deze cursus bij haar te volgen.

Groetjes, Miriam

“Door de coronacrisis kwam er in maart even abrupt een einde aan de   geboortevoorbereiding in de studio van Swaentje! Voor korte duur, want   gelukkig ging Swaentje snel verder met online lessen via Zoom. En die bleken   net zo fijn. Natuurlijk heeft het de voorkeur om elkaar persoonlijk te zien, maar ook vanuit huis is het erg prettig om wekelijks met elkaar oefeningen te doen, tips en uitleg te krijgen over bevallen en ervaringen uit te wisselen met de andere zwangere dames. En daarna heerlijk ontspannen zo je bed inrollen…” 

Groet en tot volgende week,  Annelies

Hi Swaentje, Ik wilde je nog even laten weten dat ik zoveel heb gehad aan jouw yogalessen tijdens de bevalling! Echt ik ben je zo dankbaar, jij verdiend echt een pluim! Zelfs Paul viel het op hoe kalm en zen deze bevalling is verlopen is, van begin tot het einde. (in vergelijking met de vorige 2) Zo fijn om alle fasen van de bevalling te herkennen en te weten wat dan het beste werkt. Enne….zelfs de EEEEE klank gewoon gedaan tijdens de laatste ontsluitings weeën. (waar ik vooraf dacht schaamte te kennen heb ik me nu heerlijk laten gaan) Zo hield ik de weeën goed onder controle. Zelfs de verloskundige gaf me er een compliment over, ze zei door de klank houd je de boel van onder juist goed open! En dat was nou juist de bedoeling  😀  Nou zo kan ik nog wel even doorgaan…..  We spreken elkaar vast nog en hoop je snel weer te zien! Elisabeth

Dag Swaentje, Ik wil je heel hartelijk bedanken voor de fijne lessen in de afgelopen maanden. Ik heb er enorm veel aan gehad en mede dankzij jouw “instructies”werd het een droombevalling! Je tips gingen regelmatig door m”n hoofd  🙂 Onze Layla doet het fantastisch en het is echt genieten! Nogmaals bedankt! Warme groet, Hilde Marije

Lieve Swaentje, Dank voor de fijne lessen, inclusief de partnerles! Nick is geen moment los van mijn rug geweest   🙂 Hopelijk tot ziens bij een terugkom moment of massage  😀     x Anniek

‘Tijdens mijn zwangerschap en bevalling heb ik veel gehad aan de zwangerschapsyoga. Toen ik zwanger was vooral om te ontspannen en contact te maken met mijn baby, en tijdens de bevalling om me volledig te kunnen ontspannen tussen de weeen door. Ook hielpen de yogahoudingen me tijdens de weeen en kon ik me volledig overgeven toen de bevalling niet bleek te gaan zoals gepland, en het uiteindelijk een keizersnede werd. Dankzij de yogalessen had ik al goed nagedacht over wat ik zou willen in zo’n situatie en dit ook met mijn vriend besproken. Al met al kijk ik positief terug op mijn bevalling en de yoga heeft hier zeker een rol in gespeeld!’

Sigrid

Swaentje werkt heel persoonlijk en zoveel mogelijk op maat (zie ook partnersessie). Hierdoor voel je je echt gezien en gehoord wat erg fijn is in een periode van grote verandering.
Swaentje bereidt je voor op de bevalling d.m.v. yogaoefeningen, waarbij je helemaal tot jezelf komt en contact maakt met je kindje, en geeft daarnaast informatie avonden. Deze combinatie vond ik erg fijn, hierdoor kwam ik steeds meer in mijn kracht te staan. Swaentje laat je ook nadenken over scenario’s van bevallen waar je anders niet bij stil staat (keizersnede, inleiden). Erg fijn als houvast wanneer de bevalling anders loopt dan verwacht.

Partnersessie:
Tijdens de partnersessie hebben wij gewerkt aan manieren waarbij mijn partner een rol kon spelen bij de bevalling. Dit was onze wens voor de 2e bevalling. Toen de bevalling daadwerkelijk begon heeft hij erg geholpen door de ademhalingsoefeningen die we van te voren hadden geoefend in te zetten op het juiste moment. Hierdoor stopte ik met hyperventileren en kon ik weer naar binnen keren.
Door de partnersessie te doen voelde ik dat het meer ging leven bij mijn partner, het werd minder abstract en ik kon aan hem merken dat hij het fijn vond om wat tools te hebben voor de bevalling en op die manier een functie te kunnen hebben i.p.v. aan de zijlijn te staan.

Veel liefs! Rianne

Lieve Swaentje,

Door jouw yogalessen kreeg ik vertrouwen in de bevalling en wist ik wat me te wachten stond. Het gaf me veel rust. De lessen ‘ontzwanger-yoga-met-baby’ waren ook heel erg fijn en gezellig. Doordat jij de moeite nam om na te denken over het samenstellen van een groepje hadden we 4 dames bij elkaar die in dezelfde periode een keizersnee hadden gehad, dan begrijp je elkaar toch iets beter. Ook heel erg leuk dat de baby’s erbij zijn en dat er ruimte is voor emoties. De kraamtijd is niet altijd een roze wolk en het is fijn om dat met elkaar te kunnen bespreken en steun aan elkaar te hebben. Ik heb de lessen als heel prettig ervaren en zou iedereen aanraden om bij jou yoga te volgen.

Liefs Judith

In het voorjaar/zomer heb ik zowel online als fysiek de zwangerschapsyogalessen gevolgd. Naast een reeks aan lessen met elk een thema wordt er ook door Swaentje ingespeeld op behoeften in de groep. Oefeningen die niet lukken wordt een alternatief voor geboden en daardoor kan iedereen goed mee doen. Het was een fijne, ontspannende combinatie tussen oefeningen tijdens de zwangerschap en praktische voorbereiding op de bevalling.

Na de kraamperiode waren de oefeningen voor ontzwangeren een fijne eerste stap om weer wat op te bouwen. Ook hierbij speelt Swaentje in op welke behoeften er in de groep zijn. Met behulp van pop: Loïs doet Swaentje de babymassage voor. Hierbij is er ook veel ruimte voor herkennen van lichaamstaal van de baby en tiltechnieken. Fijn om even een moment in de week bewust met je baby én eigen lichaam bezig te zijn.

Groetjes, Jolene

De zwangerschapsyoga van Swaentje richt zich onder andere op het contact en de samenwerking met je kindje en je lichaam, ook tijdens de bevalling. Dit is een heel prettige benaderingswijze die mij vertrouwen heeft gegeven, waardoor ik niet op zag tegen de bevalling.

Met vriendelijke groet, Leonie

“Ik heb de zwangerschapsyoga ervaren als een fijn moment om op een positieve manier met je lichaam om te gaan. Tijdens de lessen kon ik stilstaan bij het leven wat zich in mij ontwikkelde en het leven van alledag even achter mij laten”.

Groeten Anne

Wat heeft de zwangerschaps yoga met partner fantastisch geholpen tijdens de bevalling! Mijn vriend wist de ademhaling oefeningen waardoor hij mij kon ondersteunen. Mijn vriend was een goede supporter en werd zelfs fanatiek op de momenten dat ik de ademhaling oefeningen even vergat. De partnersessie raden wij zeker aan om voorbereid de bevalling in te gaan.
De babymassage is een mooi rust moment voor moeder en kind.

Groetjes Christel

Tijdens de babymassage van Swaentje kan je heerlijk ontspannen en in contact komen met je baby. Mijn dochter was altijd heerlijk aan het dromen daarna. Swaentje neemt de tijd om alles rustig uit te leggen en is flexibel met de oefeningen als je baby even behoefte heeft aan iets anders. Ook geeft ze praktische tips om tussendoor wat aan babymassage te doen. Kortom, een hele fijne cursus en een echte aanrader om samen met je kleine te doen!

Groetjes, Marije

Afgelopen zondag ben ik bevallen van onze zoon. Alles is goed gegaan. Nogmaals dank voor de fijne yoga lessen. We hebben er in combinatie met Hypnobirthing veel aan gehad. De bevalling was er een uit het boekje. De verloskundige was ook onder de indruk.

Groet, Annemiek

Beste Swaentje, Nog bedankt voor de leuke yogalessen, die erg nuttig waren voor de bevalling. Het was gelukkig voor beide een natuurlijke bevalling. Met jouw adviezen heb ik de weeën goed kunnen opvangen en het allemaal los kunnen laten. Ook hebben we het meer bewuster mee kunnen maken. het ging ook vlot mede omdat ik me eraan kon overgeven. Nu genieten we enorm en voelen we ontzettend rijk!

Groetjes Suzanne

Ik heb zo onwijs veel gehad aan de joga lessen van swaentje! Ik was moeder van drie en zwanger van mijn dochtertje toen ik bij swaentje lessen ging volgen. Mijn derde bevalling ging zo enorm snel dat ik echt bang was geworden voor de aanstaande bevalling. Swaentje heeft mij oefeningen geleerd en het vertrouwen in mijn lichaam terug gegeven. Mijn vierde bevalling is, door alle oefeningen die ik tijdens de joga heb gehad, een hele mooie ervaring geweest waar ik met enkel positieve gevoelens op terug kijk. Dank je wel Swaentje!

Groetjes Annemieke

ADe yogalessen van Swaentje waren erg leerzaam en ook gezellig. Fijn om met andere zwangeren bij elkaar te komen en je voor te bereiden op de zwangerschap. Tijdens de bevalling heb ik veel gehad aan de lessen, zo kon ik mijn ademhaling rustig houden en begreep ik beter wat er gebeurde. Hierdoor kan ik met veel trots terug denken aan deze bijzondere ervaring.

Groetjes Stephy

Yoga bij Swaentje was iedere maandag quality time met de baby in mijn buik. De oefeningen hielpen me ontspannen en de informatie bereidde me voor op de bevalling. Heel leuk was dat de baby tijdens de yoga heel actief begon te bewegen, echt fijne momenten!

Groetjes Ilse

Ik heb de lessen als zeer ontspannen ervaren en door de persoonlijke sfeer en aandacht voor alle onderwerpen kan ik de lessen zeker aanbevelen. Ik heb me altijd heel welkom gevoeld en ging iedere week met een blij gevoel naar huis!

Groetjes Josine en Floran 🙂

De zwangerschapsyogales van Swaentje was elke week weer een heerlijk  moment van rust, ontspanning en extra contact met m’n kindje. Soms was ik moe en had ik geen zin om te gaan maar na 5 minuten voelde ik me vaak al heerlijk relaxt en vrolijk. De oefeningen hebben heel erg geholpen tijdens de bevalling. Door de verschillende ademhalingen en posities kon ik m’n weeen goed opvangen en als ik het even niet meer wist dan wist m’n man wel hoe hij me kon steunen. Vooraf had hij wel een beetje tegen de partnerles opgezien maar de les beviel zo goed dat hij zelfs graag nog een keer mee ging en we de bevalling echt samen hebben kunnen doen. Dank je wel Swaentje!

Frederike

De wekelijkse lessen zwangerschapsyoga bij Swaentje waren een fijn en ontspannen moment om heel bewust bij mijn (tweede) zwangerschap stil te staan. Een moment om goed te kijken hoe je er bij zit, en hoe je aankijkt tegen alles wat er komen gaat. De lessen zijn een fijne afwisseling van yogaoefeningen, kennis over de bevalling en uitwisseling met de andere zwangeren. Tijdens mijn bevalling hebben de yogaoefeningen en houdingen me vertrouwen en houvast gegeven om alles aan te kunnen, te vertrouwen op mijn lijf en mijn moedergevoel en om alles bewust mee te maken en te voelen. Hierdoor een bijzondere (bad)bevalling gehad en mijn kerngezonde dochter een mooie start gegeven.

Julia

Ontspannen; quality-time voor jezelf en fijn moment voor extra aandacht voor de baby in de buik; goede voorbereiding voor de bevalling; fijne sfeer; gezellig de ervaringen en contact met andere zwangeren!

Lieve groet, Marieke Voorhorst

Dank voor de fijne lessen, het heeft me heel goed voorbereid op de bevalling en ik weet zeker dat het ervoor heeft gezorgd dat ik de weeen zo goed kon opvangen.

Het allerbeste en wie weet tot ziens! Groetjes Pauline.

Het yogaweekend was heel fijn, voor mij betekende het erg veel, voelde als ‘thuiskomen’ Het totaalplaatje is zo waardevol . De yoga ,  de visualisatie oefeningen,  de meditaties, de heldere uitleg van alles, zo fijn.   Ik liet me zo makkelijk mee voeren . Denk bv aan de oceaan, die ik op een moment was, en mijn ademhaling de golven , die zich bij de inademing terug trokken en bij de uitademing op het strand rolden. Magisch. Heb ‘m al vaak gedaan daarna.

Genoten van alles, top weekend , Jeanette

De yoga bij Swaentje is niet te vergelijken met yoga die gegeven wordt in sportscholen of reguliere yogastudio’s. Ik doe al 20 jaar “yoga”, maar sinds ik yoga bij Swaentje ben begonnen blijkt dat andere gewoon een workout te zijn geweest. De connecties die ik maak tijdens de yogalessen van Swaentje zijn diep helend. Een yogales van Swaentje is een ceremonie voor mijn lichaam en geest. Swaentje channels and translates pure love for ourselves from the beyond.  Swaentje’s yogales is als een lange meditatie. Iedereen haalt er precies uit wat ie nodig heeft.

Liefs Emily

Over een yogales van Swaentje moet je eigenlijk niet praten of schrijven, die moet je ervaren! Swaentje gidst je door de oefeningen heen, beweging voor beweging waardoor je in staat bent ze in alle rust, met alle aandacht te doen en te ervaren, zonder prestatiedwang. Zonder oordeel. Vergeet die foto’s maar van de yogaklasjes waar iedereen kaarsrecht op de kop staat, daar gaat het niet om.

Ik ga zéker naar de les als ik erg moe ben of ergens pijn heb of zo, dan kom ik er altijd weer uitgerust en met minder klachten vandaan.

Annemarie

Swaentje laat mij tijdens een yogales iets diepers in mijzelf ervaren. Zij geeft een yogales met oefeningen met een mooie balans tussen het fysieke, het mentale en het spirituele. Haar lessen zijn ontspannend en inspirerend en altijd een moment voor mij om echt naar binnen te keren en de buitenwereld even te laten voor wat het is. Lieve groet,

Regina


Ik volg sinds 2 jaar de yogalessen van Swaentje, en ik kan oprecht zeggen dat het mijn leven verrijkt heeft. Ik kan me de 1e keer nog goed herinneren. Ik vond de oefeningen zo traag gaan, keek om me heen en dacht ‘jeetje wat een slome bedoening’. Na een tijdje raakte ik wat meer aan de oefeningen gewend en besefte ik dat de oefeningen niet te traag waren maar ik te gejaagd was! Door de lichaamsoefeningen in combinatie met bewust ademhalen kwam er meer rust van binnen en aan het eind van de les voelde ik me ontspannen en blij. In de loop van de tijd raak je je steeds meer bewust van wat je lichaam met je doet en leer je je lichaam beter kennen. Ik heb geleerd door kleine blokkades heen te kunnen ademen en dat is een bijzondere en waardevolle ervaring. Je neemt dat ook mee in het dagelijks leven, een soort innerlijke rust. Ik sta steviger in mijn schoenen en geniet bijvoorbeeld van mijn dagelijkse wandelingen veel meer omdat ik me meer bewust ben geraakt van de stappen die ik daarmee maak.

Swaentje is een bijzondere vrouw; ze is met haar prettige stem in staat om elke keer weer haar les af te stemmen op de energie in de groep. Een combinatie van oefeningen, stevig , zacht, de dans en de heerlijke eindontspanning. Ze zorgt voor een basis van vertrouwen waardoor iedereen zichzelf kan zijn. Laatst werd ik op mijn yoga-avond uitgenodigd voor een etentje met aansluitend een bioscoopbezoek, het was voor mij niet moeilijk dit af te wijzen, de yoga werkt de hele week door en ik weet dat ik me daarna heerlijk voel en bijna altijd heel goed slaap!

Jeanette

 
 
Liefs Ursula

Ik wil je graag zeggen dat ik oprecht vind dat je hele fijne yogalessen geeft en dat ik veel geleerd heb! Je bent een dijk van een yogalerares met een hele fijne, rustige manier van werken, waarbij ik me in elk geval heel erg op mijn gemak en ontspannen voel. Daarnaast heb je heel veel kennis van zaken en straal je uit dat je er helemaal voor gaat en de yoga die je geeft ook zelf doorleeft, dat vind ik heel mooi.

Lieve groetjes, Ilse

Nadat ik anderhalf jaar geleden was bevallen van een tweeling wilde ik door blijven gaan met de yogalessen bij Swaentje. Ik ben ooit begonnen met ‘yoga voor vrouwen’ en tijdens mijn zwangerschap deed ik ‘zwangerschapsyoga en geboortevoorbereiding’. Eens in de week naar de vaste les gaan, dat lukte niet meer door de kinderen. Dus de yogalessen aan huis, dat was de ideale uitkomst! Toen de jongens nog jong waren, deden we de yogalessen tussen de slaapjes door en nu ze wat ouder zijn, doen ze mee! Voor mezelf doen we oefeningen en tussendoor een spelletje voor de jongens. Rollend over de matjes en kussentjes doen ze gezellig mee. En iedere les is anders, want met de kinderen erbij kun je nooit van tevoren inplannen hoe het verloopt. Hen lekker hun gang laten gaan, loslaten en ontspannen, een erg prettig werkend concept!

Drifa