Zwangerschapsyoga en geboortevoorbereiding

Tijd voor jezelf
Aandacht voor je lichaam
Zwanger zijn
Je kindje
De komende bevalling

Zwangerschap en bevalling worden door iedere vrouw als een bijzondere tijd beleefd.

In deze cursus doe je oefeningen om te ontspannen en te stromen. Je maakt contact met je kindje op verschillende manieren. Je krijgt houdingsoefeningen om je kindje zo te dragen, dat het voor jouw lichaam het minst belastend is.

In deze cursus wordt je je meer bewust  van lichamelijke en emotionele veranderingen tijdens je zwangerschap.
Samen kijken we naar de verschillende aspecten van de bevalling en wat daarin voor jou belangrijk is.

Zwangerschapsyoga is ook online te volgen. Dit gaat samen met de fysieke les op woensdagochtend 09:00-10:15 uur

Online zwangerschapsyoga is heel fijn wanneer je verder weg woont, maar ook heel handig wanneer je liever thuis blijft aan het einde van je zwangerschap en toch nog de zwangerschapsyoga begeleiding wilt.

 Proefles

Bij de oefeningen maken we gebruik van yogahoudingen, beweging, adem, geluid en visualisatie. De oefeningen zijn praktisch.  Veel van de oefeningen zijn fijn voor je lichaam tijdens je zwangerschap en ook functionele houdingen en bewegingen tijdens je bevalling.  Je bereid je stap voor stap voor op de geboorte van je baby in de loop van de cursus. Dit doen we met bekkenbodem- en ademoefeningen. Je leert verschillende manieren om de weeën op te vangen en perstechnieken. Ook gaan we in op de werking van de hormonen en het verloop van je bevalling.

Wanneer je bekkenpijn hebt ben je ook welkom op de zwangerschapsyoga. Ik heb een bijscholing gevolgd voor bekkenpijn bij centrum BTR, Rost therapie, en kan je ondersteunen met tips en oefeningen.  Bij bekkenpijn raad ik bekkentherapie aan bij een fysiotherapeut die werkt volgens  “de Rost” methode. Te googelen via: https://www.rosttherapy.com/nl  Fysiotherapie en yogalessen vullen elkaar dan aan. Dit geeft goede resultaten!

Bel of mail me gerust voor informatie!

Zwangerschapsyoga en geboortevoorbereiding live in De Krim

Yogaweekend