Zwangerschapsyoga en geboortevoorbereiding

 Proefles

Tijd voor jezelf
Aandacht voor je lichaam
Zwanger zijn
Je kindje
De komende bevalling

Zwangerschap en bevalling worden door iedere vrouw als een bijzondere tijd beleefd.

In deze cursus doe je oefeningen om te ontspannen en te stromen. Je maakt contact met je kindje op verschillende manieren. Je krijgt houdingsoefeningen om je kindje zo te dragen, dat het voor jouw lichaam het minst belastend is.

In deze cursus wordt je je meer bewust  van lichamelijke en emotionele veranderingen tijdens je zwangerschap.
Samen kijken we naar de verschillende aspecten van de bevalling en wat daarin voor jou belangrijk is.

Zwangerschapsyoga is ook online te volgen. Dit is op aanvraag en afspraak

Online zwangerschapsyoga is heel fijn wanneer je verder weg woont, maar ook heel handig wanneer je liever thuis blijft aan het einde van je zwangerschap en toch nog de zwangerschapsyoga begeleiding wilt.

Bij de oefeningen maken we gebruik van yogahoudingen, beweging, adem, geluid en visualisatie. De oefeningen zijn praktisch.  Veel van de oefeningen zijn fijn voor je lichaam tijdens je zwangerschap en ook functionele houdingen en bewegingen tijdens je bevalling.  Je bereid je stap voor stap voor op de geboorte van je baby in de loop van de cursus. Dit doen we met bekkenbodem- en ademoefeningen. Je leert verschillende manieren om de weeën op te vangen en perstechnieken. Ook gaan we in op de werking van de hormonen en het verloop van je bevalling.

Wanneer je bekkenpijn hebt ben je ook welkom op de zwangerschapsyoga. Ik heb een bijscholing gevolgd voor bekkenpijn bij centrum BTR, Rost therapie, en kan je ondersteunen met tips en oefeningen.  Bij bekkenpijn raad ik bekkentherapie aan bij een fysiotherapeut die werkt volgens  “de Rost” methode. Te googelen via: https://www.rosttherapy.com/nl  Fysiotherapie en yogalessen vullen elkaar dan aan. Dit geeft goede resultaten!

Bel of mail me gerust voor informatie!

Zwangerschapsyoga en geboortevoorbereiding live in De Krim

 Iedere zaterdagochtend van 9:00-10:15 uur zwangerschapsyoga

30 december 2023 en 6 januari 2024  geen les ivm kerstvakantie

Partnersessie zwanger en geboortevoorbereiding

Een partnersessie is anders dan een wekelijkse zwangerschapsyogales.

In de partnersessie kijk ik samen met jullie wat je partner nodig heeft om jou zo goed mogelijk te bekrachtigen en te ondersteunen tijdens de bevalling.

We oefenen ook zeker samen met je partner de belangrijkste ademoefeningen. Zodat jouw partner je kan helpen goed in je ademhaling te komen wanneer je het even kwijt bent tijdens je bevalling. We lopen globaal de bevalling door en daarmee alles in iedere fase waar en hoe je partner jou het beste kan helpen. Hoe beter jij kunt vertrouwen op dat je partner weet hoe het loopt hoe beter je je over kunt geven aan het proces van bevallen en hoe beter de hormonen werken.

Ken je de Zwangerschapskalender van Dalalou al? Het is dé kalender van week tot week voor zwangeren die zich bewust willen voorbereiden met uitgebreide kennis, (natuurlijke) weetjes en positieve geboorteverhalen. Wij zijn fan!
Ken je de zwangerschapskalender van Dalalou al? Het is dé kalender van week tot week voor zwangeren die zich bewust willen voorbereiden met uitgebreide kennis, (natuurlijke) weetjes en positieve geboorteverhalen. Wij zijn fan! Klik in de afbeelding voor de link.