Online yoga
voor vrouwen

Yoga voor vrouwen, tijd en aandacht voor jezelf

De yoga voor vrouwen bevat oefeningen uit verschillende yogatradities met als basis de Hatha-Raja yoga. Je wordt in deze lessen begeleid en uitgenodigd creatief met jouw lichaamsgevoel om te gaan.  Er wordt gebruik gemaakt van visualisatie, klank en dans. De intentie is om tot jezelf en lekker in je lichaam te komen.

In iedere les is er een balans tussen enerzijds actieve oefeningen waarbij je energie doorstroomt en waarin je kracht en stevigheid vindt. Anderzijds doe je rustige oefeningen waarbij je in je zachtheid komt en ontspant. In de oefeningen werk je aan het rekken van verkorte spieren en het versterken van verslapte spieren. 

De oefeningen worden op een ontspannen manier op het ritme van de adem uitgevoerd. De aandacht waarmee wordt gewerkt is belangrijker dan het resultaat van hoe een oefening eruit ziet. Het gaat om “in contact komen met jezelf”. 

Door yoga kom je tot jezelf, je krijgt een beter contact met je vrouw-zijn. Je zet jouw wereld even helemaal stil. Daarna kun je weer open staan voor de wereld om je heen.

Alle yogaoefeningen (asana’s) zijn er op gericht meer in je lichaam aanwezig te zijn. Je wordt er toe aangezet meer van jezelf te houden.  Dit aardse lijf waarmee jij in dit leven staat. Bevriend te raken met je eigen lichaam.
Je oefent om je denken en voelen samen te laten gaan. Je aardse lichaam is jouw brug naar de naar de universele energie en liefde. 

Ervaringen worden op verschillende manieren in je lichaam verwerkt of opgeslagen. Bij vrouwen vindt dit vooral plaats in de buik, bekkenbodem en onderrug.  Daarom wordt er extra aandacht besteed aan het bekkengebied en de vrouwelijke organen. Je kunt het bekkengebied (buikorganen, bekkenbodem en onderrug) leren beïnvloeden door aandacht, voelen, observeren, visualisatie en bewuste adem.

Dit is de basis van je vrouwelijke vitaliteit. Van meer genieten in jouw lichaam!

Zo laad je je zelf  op, zodat je  weer steviger kunt staan in wie je werkelijk bent, in het dagelijkse  leven.  

De spirituele achtergronden van de 7 hoofdchakra’s met specifieke oefeningen zijn door het jaar heen in de lessen verweven.

 Proefles

 Donderdagavond 20:15-21:45 uur Online yoga voor vrouwen

kerstvakantie 23 december 2023 t/m 7 januari 2024